Op naar Zonnestraal!

Op 06 october stond er een uitje naar Zonnestraal in Hilversum gepland. Op de parkeerplaats hebben we (Riet, Annet, Flory, Wies en Carla) eerst een kopje zelf meegenomen koffie en thee gedronken aangezien de brasserie om mysterieuze redenen op zaterdag gesloten is.

Daarna een plan van aanpak gemaakt en dat was simpelweg: op naar de gebouwen! De gebouwen hebben lang dienst gedaan als sanatorium en een deel is nu in gebruik door verschillende medische instellingen. Een aantal gebouwen staat echter ook leeg en omdat we niet naar binnen mochten, hebben we door de ramen naar binnen staan gluren om erachter te komen dat als je vroeger een tbc-patient was, je maar in een piepklein kamertje tot je beschikking had.

Zonnestraal ligt in een bosgebied en de tuinen om de gebouwen worden redelijk wild gelaten. Al snel werden dan ook paddenstoelen, bekermos en spinnenwebben ontdekt. Wat ook ontdekt werd, was dat je als fotograaf toch maar knap lenig moet zijn om je (miniscule) onderwerp een beetje leuk op de foto te krijgen!

Bij gebrek aan appeltaart zijn we toch nog maar even in het zonnetje op het terras gaan zitten om van de zelf meegenomen etenswaren te genieten.

Daarna toch maar weer even aan het werk en al wandelende kwamen we bij een groepje kleine ge

bouwtjes waar een oude lintzaag in weer en wind stond te roesten. Wat dit nu dan weer met een sanatorium te maken heeft: geen idee. Misschien artistieke vrijheid?

De groepsfoto werd gemaakt, de spullen ingepakt en we gingen op weg naar een kop koffie of wat anders. Bij restaurant het Bruggetje in Loosdrecht werd het toch het “wat anders”; lekker buiten kunnen lunchen (je krijgt wel trek van al dat fotograferen) en toen was het al weer tijd om afscheid te nemen.

Dames, bedankt voor weer een gezellig uitje!

Carla