Zaterdag 11 maart was het 2e uitje dit jaar en wel naar Radio Kootwijk en het Kootwijkerzand. koot

Van te voren was er ijverig heen en weer gemaild en gingen mensen op het laatst niet mee en anderen juist weer wel. Een wat rommelige start dus maar met een deelname van 5 personen en een goede en met name droge weersverwachting vertrokken we met goede zin.

We zouden starten in Radio Kootwijk. Nel en ik (Annelies) ontmoetten daar 2 nieuwe leden n.l. Jan en Jan, beiden ex-cursisten van Carla en woonachtig in Harderwijk. Na ze welkom geheten te hebben was het wachten op Tineke die natuurlijk helemaal uit Kerkdriel moest komen. Maar even gebeld. Ze bleek toen bijna in Kootwijk te zijn………..wat nog een heel stuk rijden was. Radio Kootwijk is een buurtschap die hemelsbreed niet ver van Kootwijk ligt maar via een autoweg is het nog een heel eind rijden….

Koot1Wij liepen vast richting gebouw, een rijksmonument in art-deco stijl gebouwd vanaf 1918.

In het echt vond ik het wat tegenvallen; het was wat groezelig, op plaatjes op internet komt het allemaal wat frisser over. Het blijft echter wel apart, zo’n markant gebouw temidden van de prachtige natuur.

Daarna reden we naar Kootwijk waar we een heerlijke lunch hebben gebruikt en nog wat foto’s hebben genomen op het met krokussen bezaaide grasveld voor een prachtig oud kerkje. Bij de waterpomp hebben we nog een groepsfoto genomen.

De Jannen namen toen afscheid vanwege andere verplichtingen en wij reden door naar Kootwijkerzand. Daar stond net een nieuwe uitkijktoren maar Nel had hoogtevrees en Tineke kwam geloof ik niet verder dan 1 hoog dus moest ik alleen de 12 meter hoge toren beklimmen. Maar het uitzicht was het allemaal waard.koot2

Hoewel er zon was opgegeven en het ook echt lekker weer was, scheen de zon meer vanachter een saaie wit/grijze bewolking. We vonden dan ook dat we niet optimaal mooie foto’s konden maken.

Tineke stelde voor om de mooie luchten er dan maar in te photoshoppen……………foei toch!!!! Carla, je moet maar eens ernstig met haar praten. Zo heb je haar toch niet opgevoed……uh opgeleid?

 

Misschien een goede reden om nog eens terug te gaan met ander weer of ,voorstel van Nel, vroeg er heen te gaan om de zonsopkomst te kunnen fotograferen.

Ik houd me aanbevolen…………..hoewel….. vroeg mijn bed uit gaan niet mijn sterkste punt is

 

 

 

 

 

 

koot4koot5