Verslag van een dagje Ouwehands Dierenpark in Rhenen,

Zaterdag 7 april om 9.00 uur vertrekken we (Wies en Ik -Flory-) richting Annelies om daar vandaan verder te rijden naar Ouwehands Dierenpark voor een dagje fotograferen. Onderweg pikken we Nel op, het belooft een leuke maar vooral ook zonnige dag te worden. We hebben er zin.

Aangekomen bij de entree van het park staat Pedro al op ons te wachten en even later volgen Annet, Heidy en Joop ook.

Zoals gebruikelijk is, starten we met koffie en een grote appeltaartpunt. Dit schijnt een traditie te zijn waar ik best aan mee wil doen.

Het is het tweede foto uitje wat Wies en ik meemaken dus we passen ons wel aan ;-)

Na de koffie gaan we door het park. Dit doet iedereen op zijn eigen tempo en gaat zijn eigen weg. Het park is niet zo groot dus we komen elkaar hier en daar wel weer tegen.

Wies en ik beginnen bij het begin en gaan allereerst langs de giraffen en zebra’s. De giraffen staan heerlijk te eten en te stoeien met grote takken waar al geen blad meer aan te bekennen is.

Ze staan ook mooi dichtbij en laten zich rustig fotograferen ze zijn toch te druk met de takken.

Van de giraffen lopen we richting stokstaartjes, wat een koddige beestjes zijn dat toch en ook al zo lekker actief. Ze genieten ook van het heerlijke zonnetje wat in hun verblijf schijnt.

 

dit is genieten zeg, van het heerlijke eerste echte voorjaarszonnetje

 

 

 

 

 

 

 

Zo trekken we het park rond en kunnen ons hart ophalen om mooie foto’s te maken.

Op een gegeven moment klinkt er een stem over het park dat Xin Wu zich buiten vertoond, gelukkig waren we dichtbij en ook wij op naar het verblijf van de panda’s, want dat was toch één van de redenen om met de Fotocirkel naar Ouwehands te gaan.

En ja hoor we worden beloont met dolle streken van Xin Wu.

Wat een schattig beest om zo bezig te zien.

 

 

hé hé even lekker afkoelen , na al dat gedol

 

 

 

 

Ondertussen was het tijd geworden om de anderen eens te gaan opzoeken bij de afgesproken plaats om met elkaar te lunchen en even uit te rusten.

Het weer is heerlijk dus we strijken op het terras neer, jas uit en genieten maar van de zonnewarmte.

Na de lunch gaan we verder met onze tocht door het park , want wij hadden nog maar de helft gehad en er is nog meer moois te zien en te fotograferen.

Ondertussen sluit Annelies bij ons aan en hebben we nog een vrolijk moment bij een stokstaartje die ons inpalmt achter het glas vandaan. Wat een charmeur was dat.

Alzo ronddolend door het park komt er een einde aan deze gezellige dag en is het tijd om weer even bij elkaar te komen voor een laatste drankje, kop thee o.i.d.

Dit nuttigen we op het terras bij de ingang, waar we begonnen met de koffie. Hierna gaan Joop en Heidy weer huiswaarts. Annelies, Wies en ik doen nog een klein rondje richting leeuwen, die hadden we nog niet gehad en we spreken met Nel af dat we om halfvijf naar huis gaan. Nel blijft nog even lekker zitten met Pedro en Annet op het terras.

En ik had, dacht ik hele mooie foto’s van de pelikanen gemaakt. Maar op één of andere manier had ik weer allerlei knopjes aan de camera ingedrukt waardoor deze op een speciaal effect stond. Jammer nu zitten er allemaal rare friemeltjes in. Het is wel artistiek maar ik vindt het niet mooi. Bij de beren kwam ik erachter wat ik nu toch gedaan had. Beginners foutje zullen we maar zeggen ;-)

Moe maar voldaan gaan we om half vijf met z’n allen huiswaarts, ik heb genoten en zie uit naar het volgende fotomoment.

Groet van Flory