Het had deze keer heel wat voeten in de aarde om een fotouitje te plannen.  Het stond gepland op 15 april en de bestemming was het Aardhuis. Daar kwamen behalve ondergetekende geen aanmeldingen voor. Annet en Nel wilden graag naar de Keukenhof dus werd de bestemming gewijzigd. Echter om de zaterdag voor Pasen naar de Keukenhof te gaan…………beter een week later. Maar, ontdekte ik, dan was het bloemencorso, dus gigadruk, dus ook geen goede keus. Maar na wat heen en weer gemail kwamen we er uit: donderdag 20 april zouden we gaan. Helaas kon Nel wegens omstandigheden op het laatst niet mee dus werd het Annet en ik (Annelies).

KEUK2Na een koude nacht (om 9.00 uur was het -5 bij ons) kwam de zon en hoewel de temperatuur wel laag bleef (winterjassen aan..) was het een prachtige dag.

Het was goed druk en we hoorden allerlei talen spreken om ons heen. In het restaurant werden we ook aangesproken met: can I take your plate? Ja hoor, neem maar mee.

We waren bepaald niet de enigen die foto’s namen……het is niet mogelijk om een schatting te maken van het aantal foto’s die er die dag zijn genomen op de Keukenhof: allerhande fototoestellen, de meesten natuurlijk lang niet zo professioneel als die van ons………………heel veel smartphones, ook Ipads. En er werden ontzettend veel selfies genomen en heel veel, vooral japanse, koreaanse en chinese mensen, met selfiesticks. Vaak heel komisch om te zien, behalve dan een aantal mensen die eerst met het grootste gemak hun tas boven op de blauwe druifjes gooiden om vervolgens op hun hurken voor de tulpen te gaan zitten lachen naar hun al dan niet op een lange stok bevestigde gsm.KEUK3

Annet had niet veel zin erin maar ik zei dat we er ook aan moesten geloven want het is toch een traditie om tijdens het uitje een ‘groepsfoto’ te maken. Zoekend naar een geschikte plek ontdekten we een soort grote lachspiegels dus dat leek ons wel aardig. Hoewel het dus niet zo apart was om onszelf op de foto te zetten werden we wel aangesproken door een man die zeer ad rem opmerkte dat hij vond dat we zeer narcistisch bezig waren……………..we stonden naast de narcissen (haha).

Het was een zeer geslaagd daagje; het blijft een mooi en inspirerend park met een kleurenpracht, mooie natuur (hoewel het niet helemaal natuurlijk is om narcissen en tulpen te zien in allerlei, eigenlijk onnatuurlijke, modellen, kleuren en vormen) en ook het ‘mensenkijken’ is altijd een leuke bezigheid.

Het was leuk en uitdagend om bezig te zijn om een rode bloem ook echt rood op de foto te krijgen en een spierwitte, of een tafereeltje zonder mensen erop…….grrrr loop nou door dan kan ik mijn foto maken….o nee hè komt er weer één op de hurken voor de tulpen. Maar we hebben genoten!

Het was veel te snel 18.00 uur dus weer op naar de auto. Het rijden ging het eerste stuk voorspoedig maar voor Naarden stagneerde het en besloten we om in Naarder Vesting wat te gaan eten (we waren er een beetje bekend tenslotte). Annet maakte een goede keus om naar “Even bij de Doelen” te gaan.

Vol en voldaan waren we toen tegen 21.30 uur thuis.

Nu kijken we allemaal uit naar ons jaarlijkse uitje, deze keer naar Lauwersoog.

KEUK4KEUK5

KEUK6KEUK7